Ons bedrijf

Op het bedrijf hebben wij 180 melk koeien deze dieren worden gehouden in een ligboxen stal waar ze allemaal een eigen ligplaats hebben met een zacht matras hier in. Ook hebben de koeien altijd de mogelijkheid om bij vers drink water en heerlijk voer te komen. Als het weer mooi weer is kunt u onze koeien ook zeker in het weiland vinden. Wij hebben ook ons jongvee aan huis staan deze kunt u ook bekijken als u bij 1 van onze boerderij automaten wat komt halen of als u gewoon even lekker langs loopt. In het hoofdseizoen als het warm genoeg is hebben wij namelijk de deuren open staan waardoor u naar onze kalveren kunt komen kijken en kunt genieten als u ze  heerlijk ziet spelen in een van de strohokken.

ALBERTHEIJN

Wij doen ook mee aan het concept van albertheijn.

Beter' betekent voor...


Koe


 • Het aantal koeien brengen we in balans met het aantal hectares grasland. Koeien krijgen hoofdzakelijk gras te eten.
 • Het comfort van de koeien is belangrijk. Zo is er voor elke koe een zacht ligbed en is er extra aandacht voor de gezondheid en welzijn van kalfjes.
 • We werken samen met de boeren en experts aan betere en meetbare gezondheid op klauw- en uiergezondheid.

 • Onze koeien lopen 180 dagen in de wei.

  Natuur

  Door niet meer te ploegen wordt CO2 vastgelegd in de bodem en dat is beter voor het milieu. Ons bodemprogramma is uniek. We zaaien kruiden en klaver in, daarmee bevorderen we de biodiversiteit van de bodem en ontstaat er een kruidenrijk grasland. Zo wordt de bodem gezonder en veerkrachtiger én zien we meer weidevogels in onze graslanden.

  Door insectenhotels en bijenkasten te plaatsen, helpen we mee aan natuurlijke bestuiving. Ook zijn insecten belangrijk voedsel voor weidevogels. Weidevogelkuikens worden goed beschermd door het kruidenrijke grasland.

  De manier van werken in het Beter Voor Koe Natuur is natuur inclusief

  Boer

  Voor dit programma krijgen onze boeren een extra vergoeding. Zij gebruiken uitsluitend groene stroom en zorgen goed voor hun dieren. We streven met al onze Beter voor Koe, Natuur & Boer-melkveehouders naar een zo laag mogelijke CO2  footprint. Dit doen we bijvoorbeeld door de CO2 die wordt uitgestoten bij het produceren gelijk te maken aan de CO2 die in de grond wordt vastgehouden.  Onze boerderij automaten

  Wij zijn begonnen met de boerderij automaten om de burgers meer te kunnen laten zien van het boeren leven en te laten zien hoe onze dieren genieten van het heerlijke leven dat ze hebben. Ook vinden wij het super gezellig als u bij ons langs komt en mag u ons altijd vragen stellen als u deze heeft. Wij hebben vier automaten staan er staat een melktap, kaasautomaat , vleesautomaat en een softijs machine in het hoofdseizoen.

  VLEES AUTOMAAT

  Het vlees dat in onze automaat zit is van onze eigen koeien / varkens zo weet u zeker dat u een stuk vlees koopt van een dier die een mooi leven heeft gehad lekker buiten heeft gelopen en altijd vrij is geweest van ongemak dorst of honger.

  KAAS AUTOMAAT

  De kaas in de auto is van onze melk fabriek waar wij de melk aan leveren. Dit is de Graafstroom in de automaat verkopen wij ook eieren van een boer uit de buurt en zijn er glazen flessen te verkrijgen voor onze eigen melk.

  MELKTAP 

  Uit onze melktap kunt u heerlijke verse melk tappen wij zetten er elke dag een verse kan melk onder.

  SOFTIJS MACHINE

  Onze softijs machine staat er in het voorjaar zomer en najaar maar in de winter gaat die in winterstalling de softijs smaakt heerlijk romig omdat er wat van onze eigen verse melk aan toegevoegd is.


  KOMT U GEZELLIG BIJ ONS LANGS ?


  GENIET VAN DE KALVEREN EN ONZE MOOIE SCHARREL VAKRENS EN PROEF ONZE PUREN EIGEN PRODUCTEN!